Povijest

Rukometni klub „Bjelovar“ koji je osnovan 1955 god.u svojoj bogatoj povijesti bio je prvak Europe (1972),2 puta viceprvak Europe,osvajač 9 državnih prvenstava te 3 puta osvajač kupa. Klub je postao prepoznatljiv i cijenjen i u međunarodnim okvirima.
U novijoj povijesti RK „BJELOVAR“ tri puta je bio sudionik Euro-Kup natjecanja,posljednji puta u sezoni 2011/2012 je se plasirao u 4 kolo EHF-Challenge Cup-a.Ove natjecateljske sezone Klub se vratio u Premijer ligi Republike Hrvatske. RK „BJELOVAR“ u novo prvenstvo je krenuo sa nastavkom svog plana o daljnjoj stabilizaciji kluba u premijer ligi,podizanju rejtinga kluba te daljnji razvoj perspektivnih igrača..Osim prve ekipe RK „Bjelovar“ natječe se sa 2 ekipom(juniori) u 3 HRL,kadeti nastupaju u 1 HKRL,mlađi kadeti se natječu u 1 HMKRL . U klubu postoje još selekcije dječaka od 2006 godišta pa sve do 2010 godišta koje se natječu u svojim ligama.

Ponosni smo što smo u zadnje tri (3) godine uspijeli klub financijski stabilizairati,vratiti školu rukometa u sami vrh u Hrvatskoj,te uz sve to i educirati 3 mlada perspektivna trenera.Tako naši igrači uz sustavan i kvalitetan rad sa trenerima koji predano rade sa njima,bilježe ponovno odlične rezultate-2002.godište -kadeti ostvaruju plasman na završnicu nakon dugih 14 godina te tamo osvajaju 4.mjesto

2004. godište prošle godina osvaja 3.mjesto i brončanu medalju na završnici prvenstva Hrvatske.

2006. godište isto tako prošle godine ostvaruje odličan rezultat osvojivši 7.mjesto na državnoj završnici.

Također smo uspijeli rukomet vratiti u Osnovne škole gdje u 6 Osnovnih škola rade naši treneri preko tjedna.Tako smo proširili bazu i privukli veći broj djece da se bave rukometom.

Želja nam je i u buduće što više djece i mladića vezati uz sport,odvojiti ih od kafića,droge,alkohola.

Želja nam je nastaviti bogatu, 65-godišnju tradiciju igranja rukometa u gradu Bjelovaru,odgajati mlade sportaše,od kojih su mnogi postali reprezentativci,osvajači olimpijskih medalja a isto tako i uspješni i cijenjeni ljudi u poslu kojim su se bavili nakon sportske karijere.

Bjelovar 13.08.2019. Za rukometni klub „Bjelovar“

Voditelj škole rukomet

Davor Lamza,prof.